طراحی ویلا سنتی؛ همجواری سنت و مدرنیته در ویلا!

10 شهریور 1400 توسط admin_mm | در راهنمای خرید و فروش و ساخت ویلا , معماری

زندگی شهری و نیاز به ساخت‌وساز باعث پدیدار شدن سبک‌های گوناگونی از معماری در طول سالیان دراز شده است. این مساله امروزه به بیشترین حد خود رسیده و معمار می‌تواند با توجه به سلیقه مشتری چندین سبک طراحی را به او پیشنهاد کند. طراحی ویلا سنتی یکی از سبک‌های پرطرفدار در روزهایی است که زندگی همه ما با ساختمان‌های بلند، برج‌ها و زندگی شلوغ شهری عجین شده است.

می‌دانید که طراحی ویلا سنتی در هرکشوری کاملا براساس معماری سنتی و فرهنگ حاکم بر منطقه انجام می‌شود. در این سبک از طراحی، هر المان به شکلی طراحی و جایگذاری می‌شود که نشانه‌ای از گذشته و سنت‌های قدیمی داشته باشد. امروزه طراحی ویلاها و خانه‌ها به سبک سنتی به معنی عدم استفاده از امکانات موجود و دوری از دنیای مدرن و رفاه آن نیست. برای مثال در گذشته تنها منبع گرمایش خانه‌ها کرسی‌هایی با ذغال داغ بود، درحالی که امروزه می‌توانید با پیشرفته‌ترین لوازم گرمایشی دمای ویلایتان را تنظیم کنید. در سبک طراحی سنتی برای ویلاها و خانه‌های امروزی معمولا شکل نمادینی از زندگی گذشتگان اجرا می‌شود.

اگر شما نیز به سبک معماری سنتی و خانه‌های سنتی ایرانی علاقمندید، توصیه می‌کنیم خواندن این مقاله را از دست ندهید.

طراحی باغ ویلا سنتی

در طراحی ویلا سنتی چه اصولی را باید رعایت کرد؟

یکی از اساسی‌ترین اهداف سبک سنتی، سادگی و راحتی آن است؛ البته این سادگی در کنار زیبایی و کاربردی بودن المان‌های گوناگون، معنی پیدا می‌کند. اولین نکته‌ای که در طراحی به سبک سنتی ایرانی باید در نظر داشته باشید این است که در دکوراسیون داخلی، مبلمان و لوازم باید با هم هماهنگی داشته باشند.

یکی‌دیگر از اصول اساسی که در طراحی با این سبک رعایت می‌شود، توجه به تقارن است. طراحی ویلا به سبک سنتی، خواه در نما باشد و خواه در دکوراسیون داخلی، با رعایت تقارن و تناسب انجام می‌گیرد. برای داشتن چیدمانی متقارن، می‌توانید یک نقطه کانونی در نظر گرفته و بر طبق آن مبلمان را به صورت متقارن بچینید.

همانطور که در بالا هم اشاره کردیم در این سبک تمامی توجهات به مبلمان و لوازم ویلا است؛ بنابراین رنگ دیوار‌ها را خنثی انتخاب کرده و از رنگ‌های قرمز، قهوه‌ای و آبی و مشابه آنها در مبلمان‌های درشت استفاده می‌کنیم. حتما به این نکته توجه داشته باشید که در چیدمان داخلی سبک سنتی، از عناصری استفاده می‌کنیم که رنگ‌های پرانرژی و زنده داشته باشند.

مهم‌ترین متریال‌ها در طراحی داخلی ویلا سنتی

می‌دانید که یکی از مشخصه‌های اصلی هر سبک، نوع متریال‌ها و هم‌جواری آنها با یکدیگر است. سبک‌های سنتی براساس سنت و فرهنگ هر کشور دارای متریال‌های خاصی هستند که استفاده از آنها به ویلای شما رنگ و بوی قدیمی‌تر و سنتی‌تری می‌دهد. از آنجایی که بیشتر تمرکز ما در این مقاله روی چیدمان و دکوراسیون داخلی به سبک سنتی است، در ادامه به معرفی متریال‌های مورداستفاده در داخل ویلا اشاره می‌کنیم.

بیشتر بخوانید: رعایت اساسی‌ترین نکات در طراحی داخلی ویلا

پارچه‌های طرح‌دار؛ عضو جدانشدنی سبک سنتی

در سبک سنتی، عموما از پارچه‌هایی که رنگ مات و طرح‌های گلدار دارند استفاده می‌شود. جنس این پارچه‌ها از الیاف گران قیمت مانند ابریشم و مخمل است. در طراحی ویلا سنتی برای تعادل بیشتر در کنار پارچه‌های گلدار از طرح‌های ساده استفاده نیز خواهدشد تا زیبایی بصری به خوبی حفظ شود. برای انتخاب پارچه‌ها و سبک اجرایی آنها معمولا طبق سلیقه ساکنین ویلا و راهنمایی‌های طراح داخلی عمل می‌کنند

طراحی ویلاهای سنتی

چوب؛ عنصر گرما و صمیمیت در ویلا

یکی‌دیگر از عناصری که در این سبک بیشترین استفاده را دارد چوب است. چوب‌های تیره رنگ مانند چوب گیلاس و افرا که طول عمر و کیفیت بیشتری دارند در مبلمان‌ها استفاده می‌شود. یکی از جذاب‌ترین ویژگی‌های این سبک، استفاده از کفپوش‌های چوبی برای ویلاست. همچنین پارتیشن‌های چوبی و تزیینات معماری نیز تاثیر بسیار زیادی در زیبایی فضاهای سنتی دارند.

فرش؛ جذاب‌ترین و گران‌بهاترین المان سبک‌های سنتی

فرش‌های دست‌بافت‌، قالی، گلیم و جاجیم نقطه مرکزی طراحی ویلا سنتی است. این فرش‌ها که از الیاف طبیعی ساخته شده‌اند دوام و ماندگاری بسیار زیادی داشته و جلوه بی‌نظیری به فضاهای داخلی شما می‌دهند. استفاده از فرش‌هایی با طرح قدیمی و سنتی، فضای داخل ویلا را صمیمی و جذاب‌تر خواهد کرد.

طراحی ویلای سنتی کوچک

اصول طراحی ویلا به سبک سنتی ایرانی

احتمالا شما هم در اطراف محل زندگی خود ساختمان‌هایی دیده‌اید که معماری ایرانی داشته باشند. ویلا‌های سبک سنتی ایرانی با ویژگی‌های خاصی که دارند می‌توانند چشم هر بیننده‌ای را به خود خیره کنند. از جمله بارزترین نشانه‌ خانه‌ها و ویلاهای سنتی وجود پنجره‌های رنگی است که نمای زیبایی به بیرون و فضای داخلی ساختمان میدهد. در صورتی که پنجره‌های ویلای خود را به شکل سنتی انتخاب کنید، در روز‌های آفتابی نمایشی رنگین از نور را روی فرش خواهید دید. برخورد نور آفتاب به پنجره و عبور آن به فضای داخلی میتواند یک فضای بینظیر از رنگ‌ها را روی مبلمان ایجاد کند. در گذشته پنجره‌ها به شکل ارسی ساخته میشدند و از جنس چوب و مشبک بودند و شیشه‌ها در بین آنها قرار می‌گرفت.

طراحی سنتی ویلایی

اگر فضای بیرونی ویلا دارای متراژ کافی باشد که بتوان محوطه‌سازی کرد، میتوانید از تخت‌های سنتی در حیاط استفاده کنید. همچنین به جای استخر از حوض‌های زیبای ویلایی در محوطه‌تان استفاده کنید. در معماری سنتی گذشته به گل و گیاه اهمیت بسیار زیادی داده می‌شد؛ بنابراین اگر میخواهید ویلایتان را به این سبک طراحی کنید حتما فضایی را برای باغچه در محوطه‌سازی جدا کنید همچنین گیاهان شمعدانی کنار حوض فیروزه‌ای رنگ میتواند زیبایی معماری سنتی ویلا را تکمیل‌تر کند.

طراحی داخلی ویلا سنتی

در آخر!

یکی از نکات منفی که به ذهن افراد خطور می‌کند نبود امکانات رفاهی در ویلا‌های سنتی است. این فکر کاملا غلط و بی‌اساس است هدف اصلی در طراحی ویلا سنتی اصلا تقلید از شرایط نیست و هدف اصلی مناسب‌سازی مکان و فضا با امکانات به روز در این ویلا‌هاست.

در این مقاله سعی کردیم تا نکات اساسی طراحی سنتی ویلا را بررسی کنیم. اگر قصد دریافت مشاوره برای شروع ویلاسازی را دارید همکاران ما در میلاد مسکن آماده ارائه خدمات به شما عزیزان هستند. برای ارتباط با مشاورین میلاد مسکن تنها کافیست از طریق راه‌های ارتباطی موجود در وب‌سایت با ما تماس بگیرید.