ویلای پیش ساخته؛ سازه‌ای منحصربفرد در جهان

یکی از جدید‌ترین انواع سازه‌ها که بسیار موردتوجه ویلاسازان قرار می‌گیرد ویلای پیش‌ساخته است. این سازه‌های جذاب اغلب در کارخانه‌ها و کارگاه‌های خاصی طراحی و تولید می‌شوند و سپس به محل پروژه منتقل شده و مراحل اجرایی آنها شروع می‌شود. در این مقاله به بررسی این نوع از سازه‌ها، نحوه اجرا و نحوه ساخت آن خواهیم پرداخت، همراه ما باشید!

ویلای پیش ساخته چیست؟

اگر به دنبال یک ویلا با نصب راحت و سریع و در عین حال مقاوم در برابر زلزله، سیل و سایر موارد هستید توصیه می‌کنیم از ویلا‌های پیش‌ساخته‌ای استفاده کنید که با پیچ‌ و مهره به محل موردنظرتان نصب می‌شوند. در حالت کلی می‌توان گفت، ویلاهای پیش‌ساخته سازه‌هایی هستند که قابلیت انتقال داشته و به دست متخصصین مجرب طراحی و ساخته می‌شوند. این سازه‌ها با توجه به مصالح مورد استفاده‌شان، تا حدودی سبک بوده و حمل و نقلشان آسان است. شما به راحتی می‌توانید مدل‌ها و طرح‌های این نوع از ویلاها را مشاهده کرده و برای زمین یا باغ‌تان یکی از مدل‌ها را انتخاب کنید.

نحوه ساخت ویلای پیش ساخته

جذابیت ویلاهای پیش ساخته به نوعی در نحوه ساخت آنهاست. این نوع از ویلاها در روشهای مختلفی طراحی و ساخته می‎شوند که نسبت به صلاحدید کارفرما و مهندس متخصص، این روشها انتخاب خواهندشد. یکی از رایج‌ترین روش‌های ساخت سازه‌های پیش‌ساخته، استفاده از ساندویچ پنل است. مهم‌ترین مزیت ساندویچ پنل‌ها، وجود عایق‌های پلی اورتان در داخل آنهاست. گفته می‌شود در مناطق سردسیری بهتر است از روش ساندویچ پنل استفاده شود تا از هدررفت انرژی جلوگیری کنید.

بیشتر بخوانید: ارزان‌ ترین روش ساخت ویلا ؛ با کمترین هزینه بهترین ویلا را داشته باشید

یکی دیگر از رایج‌ترین روش‌های ساخت ویلا پیش ساخته استفاده از پروفیل‌های آهنی و ورق‌های گالوانیزه است. این نوع از سازه‌ها در اصطلاح عمران و معماری به خانه‌های مدولار معروف‌اند. برای به حداقل رساندن هدررفت انرژی در این نوع از سازه‌ها میان ستون‌های اسکلتی از عایق پلی استایرن و عایق فوم استفاده می‌کنند.

البته نکته اساسی در اجرای این دو نوع سازه‌ها این است که جهت زیباسازی ویلاهای ساخته شده با ساندویچ پنل از دیوارپوش‌های متنوع و برای ویلاهای ساخته شده با پروفیل‌های آهنی از دیوارپوش‌های PVC  استفاده می‌گردد.

علاوه‌بر دو نوع روش ساخت گفته شده، روش دیگری نیز برای بنا کردن ویلای پیش ساخته وجود دارد که به دلیل قیمت بالا عده کمی از این روش بهرمند می‌شوند. در این شیوه، برای ساخت ویلا از چوب استفاده می‌شود؛ البته همان‌طور که می‌دانید هزینه چوب‌های مرغوب بسیار بالاست و عملا این روش برای ویلاهای لوکس مورد استفاده قرار می‌گیرد. فرقی نمی‌کند از کدام روش برای ساخت ویلای پیش ساخته استفاده کنید، تمامی این نوع از ویلاها باید از نظر زیبایی و رفاه مانند ویلاهای عادی بوده و مناسب سکونت باشد.

ویلای پیش ساخته لوکس

آیا برای نصب ویلای پیش ساخته مجوز لازم است؟

یکی از رایج‌ترین سوالاتی که از ما پرسیده می‌شود مجوزهای لازم برای نصب ویلاهای پیش‌ساخته است. اگر ویلایی که شما خریداری کرده‌اید متراژی کمتر از 40 متر داشته باشد، نیازی به دریافت مجوز نخواهید داشت. درصورتی که قصد تهیه ویلای دوبلکس یا بالای 40 متر را دارید، قبل از هر اقدامی ابتدا باید به شهرداری منطقه مراجعه کرده و مراحل قانونی را طی کنید.

زیرسازی ویلاهای پیش‌ساخته چگونه انجام می‌شود؟

در حالت کلی تمامی مواردی که مربوط به سازه ویلا هستند بر عهده تولیدکننده می‌باشد. در این بین مواردی مانند ساخت کرسی، ایجاد فضای سبز، ایجاد چاه فاضلاب، تاسیسات مکانیکی و الکتریکی برعهده خریدار یا مالک است. سازنده بنا می‌تواند جهت سهولت کار، روش احداث این موارد را به مالک آموزش دهد و یا برای رفع نواقص و مشکلات به او کمک کند. ویلای پیش ساخته معمولا از سازه‌های سبک یا سازه‌های LFS ساخته می‌شوند.

بیشتر بخوانید: ساخت ویلا با کانتینر ؛ لذت استراحت در ویلاهای پیش‌ساخته

مزایا و معایب ویلاهای پیش ساخته

ویلاهایی که اخیرا در ایران و سراسر جهان موردپسند مردم واقع شده‌اند، مزایا و معایبی خاصی دارند که چند مورد از مهم‌ترین آنها را بررسی خواهیم کرد.

یکی از اساسی‌ترین مزیت‌های این نوع از ویلاها نسبت به ویلاهای سنتی، سرعت ساخت و مقاومت آنهاست. ویلاهای پیش‌ساخته در سریع‌ترین زمان ممکن ساخته شده و امکان جابه‌جایی دارند. از طرف دیگر، مقاومت این نوع از ویلاها بسیار بیشتر از ویلاهای سنتی است. مقاومت این ویلاها ناشی از وزن کم مصالح استفاده شده‌است. مصالح کم‌وزن باعث می‌شوند هنگام رخ دادن اتفاقاتی مانند زلزله مقاومت بالاتری نسبت به مصالح سنگین از خود نشان دهند. یکی دیگر از مزایای ویلای پیش ساخته، جلوگیری از هدررفت انرژی است.

طبیعی است که این نوع ویلاها در کنار مزایای فراوانی که دارند، نقاط منفی نیز خواهند داشت. برای مثال یکی از مهم‌ترین معایب ویلاهای پیش‌ساخته این است که، اگر شما قصد فروش ویلا را داشته باشید، قیمت فروش آن بسیار کاهش خواهدیافت. این در حالی است که ویلاهای سنتی ممکن است با قیمتی بالاتر به فروش برسند.

نکته مهمی که هنگام نصب ویلای پیش ساخته باید در نظر داشته باشید، موقعیت جغرافیایی آن است. مصالح مورد استفاده برای ویلاسازی همان‌قدر که در ساخت ویلاهای سنتی اهمیت دارند، در ساخت ویلاهای پیش‌ساخته نیز از موارد اساسی به شمار می‌روند. برای تامین امنیت و مقاومت ویلا در برابر عوامل طبیعی و انسانی باید مصالح استفاده شده، متناسب با موقعیت مکانی و محل نصب آن باشد. ویلای پیش ساخته را می‌توان در چند طبقه ساخت و اطراف آن را به بهترین نحو ممکن محوطه‌سازی کرد.

ویلای پیش ساخته قیمت

عمر مفید ویلای پیش ساخته

استفاده از آهن آلات سنگین، وسایل ضد زنگ و ورق‌های گالوانیزه نور دیده با رنگ‌های الکترواستاتیک باعث می‌شود ویلای پیش ساخته بتواند حداقل 20 سال بدون کمترین مشکلی به زندگی خود ادامه دهد.

سخن آخر

در این مقاله به معرفی یکی از جذاب‌ترین انواع ویلاها اشاره شد. برای ساخت این نوع از ویلاها بهتر است قبل از هرگونه اقدامی ابتدا با متخصصین این کار گفتگو کرده و بهترین راه‌ را انتخاب کنید. تیم تخصصی میلادمسکن آماده مشاوره و همراهی شما در این راه پرپیچ‌وخم می‌باشد. کافیست از طریق راه‌های ارتباطی موجود در وب‌سایت با ما در ارتباط باشید.