مراحل ساخت ویلا؛ قدم به قدم تا تحقق یک رویا!

8 شهریور 1400 توسط admin_mm | در راهنمای خرید و فروش و ساخت ویلا , معماری

زندگی در شهرهای بزرگ و آپارتمان‌های کوچک باعث شده عده زیادی از مردم، محلی را برای استراحت و تفریحشان دست‌وپا کنند. ویلاهایی که در بیرون از شهرها، باغ‌ها و حتی در شهرهای شمالی ساخته می‌شوند معمولا برپایه همین دو نیاز تفریح و آرامش بنا شده‌اند. آیا می‌دانید مراحل ساخت ویلا شامل چه مواردی است؟ یا ویلاها برای رسیدن به ظاهری که ما می‌بینیم چه مراحلی را پشت‌سر می‌گذارند؟

اگر دوست دارید با مراحل ساخت یک ویلا آشنا شوید و یا در شرف ساخت ویلایی هستید و نمی‌دانید این پروسه چقدر طول خواهد کشید، توصیه می‌کنیم این مقاله را تا آخر مطالعه کنید تا جواب تمام سوالاتتان را بگیرید.

مروری بر مراحل ساخت ویلا

هنگامی که شما تصمیم به ساخت ویلای رویایی‌تان گرفتید، اولین کاری که باید انجام دهید تهیه نقشه‌های مربوط به زمین است. قبل از این‌که آجری روی زمین بگذارید باید مجوز تمام مراحل ساخت را داشته باشید. در واقع می‌توان گفت قبل از هرکاری باید پلان طراحی شده توسط یک معمار را به شهرداری و اداره‌های مربوط به مجوز ساخت و ساز برده و جواز ساخت ویلایتان را دریافت کنید.

پس از اتمام این مراحل‌، تمامی شرایط برای شروع فرایند ساخت ویلا آماده است. مهم‌ترین مراحل این فرایند به شرح زیر می‌باشد:

نشانه‌گذاری زمین

می‌دانیم که اولین مرحله از مراحل ساخت ویلا، نشانه‌گذاری زمین است. اما توجه داشته باشید که قبل از نشانه‌گذاری حتما شرایط ملک همسایه را ارزیابی کرده و با احتساب جدول خیابان و نقشه‌های موجود اقدامات لازم در نشانه‌گذاری را انجام دهید.این عملیات شامل محاسباتی ساده برای یافتن سه نقطه مهم در زمین بنا می‌باشد.

برای این که دو نقطه از ابتدا و انتها‌ی زمین قابل تشخیص باشد دو میلگرد سی متری را بر روی آن‌ها قرار میدهیم.  سپس با کمک گرفتن از یک ریسمان، این دو نقطه را به هم وصل کرده و به وسیله رابطه فیثاغورث، نقطه سوم را پیدا می‌کنیم.

مراحل ساخت ویلا در شمال

گچ‌ریزی ساختمان

بعد از مرحله نشانه‌گذاری و تعیین سه نقطه‌ی ذکر شده، زمان گچ‌ریزی فرا می‌رسد. این عملیات بین نقاطی که از قبل تعیین کرده‌ایم انجام می‌شود. پس از اتمام کار، با هماهنگی ناظر پروژه، به وسیله بیل مکانیکی و یا لودر خاکبرداری را شروع خواهیم‌کرد.

رگلاژ کردن زمین

از آنجایی که در مرحله خاکبرداری، دانه‌های خاک مقداری ضعیف‌تر شده‌اند حدود ۱۰ تا ۲۵ سانتی‌متر از آن را به کمک کارگران و با استفاده از بیل، رگلاژ می‌کنیم.

در نظر داشته باشید که اگر روش اجرای پی به شکل رادیه ژنرال باشد الزاما بتن‌ریزی را در تمامی قسمت‌های آرماتور‌گذاری انجام خواهیم داد؛ در غیر این صورت در مکان‌های مورد نظر با استفاده از بتن و همچنین قالب‌هایی از جنس فلز و چوب، ۵تا ۱۰سانتیمتر خاک خواهیم ریخت.

بیشتر بخوانید: ساخت ویلا در زمین شیب دار؛ لذت زندگی در ارتفاع

قالب‌ریزی

مرحله قالب‌ریزی تنها به یک روش انجام نمی‌شود و انواع گوناگونی دارد. معمولا برای قالب‌بندی از آجر، چوب، فایبرگلاس و یا فلز استفاده می‌‌کنیم.

پس از آن که بتن‌ریزی در محل فونداسیون را به اتمام رساندیم زمان استفاده از میلگردهایی به نام رامکا می‌رسد. میلگرد رامکا یا پاشنه بتن در واقع میلگردی فولادی است که طول آن با طول ستون برابر است؛ از این میلگردها برای اندازه‌گیری فاصله دقیق قالب تا ستون استفاده می‌شود. میلگرد رامکا باید چهار عدد و هم‌اندازه با ستون باشند. مهم‌‌ترین کاربرد این این میلگرد‌ها، تعیین محل دقیق ستون‌ها است.

مراحل ساخت ویلا دوبلکس

قالب‌گذاری ستون‌ها

یکی از مهم‌ترین مراحل ساخت ویلا، قالب‌گذاری ستون‌هاست. قالب‌هایی که در این مرحله مورد استفاده قرار می‌گیرند، معمولا در جنس‌های متفاوتی ساخته می‌شوند. به طور کلی این قالب‌ها می‌توانند از جنس چوب، فایبرگلاس و فلز باشند. بتن‌ریزی در چنین قالب‌هایی تحت نظارت‌های دقیق و کنترل‌های مهندس ناظر انجام خواهد شد.

از آن جایی‌که ممکن است هنگام بتن‌ریزی، شاهد جدا شدن دانه‌های خاک باشیم بهترین کار این است که بتن‌ریزی را در ارتفاعی کمتر از یک متر انجام دهیم. ۴۸ ساعت پس از اتمام بین‌ریزی آخرین ستون، می‌توانیم قالب‌ها را از ستون‌ها جدا کنیم. لازم به ذکر است که قالب‌ها باید از قبل روغن‌کاری شده‌ باشنتد تا به بتن نچسبند.

شمع‌گذاری

شمع‌گذاری یکی از اساسی‌ترین مراحل در ساخت ویلاهاست. در این مرحله اغلب از شمع‌های چوبی و فلزی استفاده می‌شود؛ که محل قرارگیری آنها، در قسمت‌های زیرین پودرهای بتنی است. بعد از آن که جایگذاری شمع‌ها به پایان رسید، کار قالب‌گذاری در زیر سقف‌ها شروع خواهدشد. پس از اتمام قالب‌گذاری، میلگردها را در جاهای مناسب خودشان قرار می‌دهیم و در  آخر بعد از بستن خاموت‌ها به کمک سیم‌هایی مفتولی، آویزها را به کار می‌گیریم.

مراحل ساخت ویلا یک طبقه

تیرچه‌گذاری

در هفتمین مرحله به سراغ مهم‌ترین المان‌های سازه‌ای، یعنی تیرچه‌ها، می‌رویم. زمانی که آویزها به کار گرفته شدند، تیرچه‌ها مطابق با نقشه مورد استفاده قرار می‌گیرند. یکی از روش‌های مرسوم و رایج در تیرچه‌گذاری استفاده از یونولیت هنگام قراردادن تیرچه است. همچنین لازم به ذکر است که در این مرحله باید از میلگرد‌های تقویتی که در نقشه‌های اجرایی لحاظ شده، استفاده کرد.

قالب‌گذاری سقف

پس از پشت‌سر گذاشتن تمام مراحل از چندین مرحله ساخت ویلا، نوبت به قالب‌گذاری سقف‌ ویلا میرسد. در این مرحله باید قالب‌هایی که در قسمت سقف وجود دارند را به وسیله سیم مفتول محکم ببندیم. از طرف دیگر، الزامی است که سیم‌های حرارتی که در کنار سیم مفتول‌ها وجود دارند را نیز به وسیله میلگردهای 6 و 8 ببندیم. بعد از پاکسازی سقف نوبت بتن‌ریزی است که برای این کار بهتر است از بتن‌های آماده کارخانه‌ای استفاده شود.

پس از طی مراحل گفته شده، نکته مهمی که باید به آن توجه کنید رفتار بتن است. از آنجایی که احتمال کرم زدگی بتن وجود دارد حتما بعد از صاف کردن بتن، حباب‌های داخل آن را به وسیله ویبراتور از بین ببرید. بعد از گذشت یک روز، به مدت یک هفته بتن باید مرطوب نگه داشته شود پس از آن میتوانید قالب‌ها را بردارید.

مراحل ساخت ویلای پیش ساخته

مراحل نهایی ساخت ویلا

حالا قدم به قدم به مراحل پایانی ساخت ویلا نزدیک‌تر شده‌ایم. پس از قالب‌گذاری با نظارت مهندسین سازه و معمار، مرحله خرپاسازی شروع می‌شود. خرپا، سازه‌ای است که از واحدهای ثابت مثلثی شکل تشکیل شده و تمامی اتصالات در این سازه با محاسبات فنی دقیق و بصورت مفصلی به هم متصل می‌شوند. امروزه جنس این سازه عمدتا فلزی است اما در گذشته از چوب نیز استفاده می‌شده است. واحدهای تشکیل دهنده خرپا فلزی توانایی مقاومت در برابر فشار و نیروهای کششی را دارد و تمامی این نیروهای وارده به صورت داخلی در آن خنثی می گردد و تحت تاثیر این نیروها تغییر شکل نمی‌دهند. پس از اینکه خرپاهای سازه ساخته شد، می‌توانیم دیوارچینی را شروع کرده و پس از آن شروع به نازک‌کاری دیوارها کنیم. نازک‌کاری آخرین بخشی است که دیوارها ، کف و سقف ها را پوشش می دهد.

پس از اتمام نازک‌کاری با کمک متخصصین، تجهیزات و تاسیسات ویلا را نیز تکمیل خواهیم کرد. سپس کاشی‌کاری کف انجام شده و در و پنجره‌ها در جایشان قرار خواهند گرفت. همزمان با انجام ظریف‌کاری‌ها، ساخت نمای ویلا نیز تکمیل میشود. بنابراین همانگونه که مشاهده کردید ویلاها تا به ظاهری که ما می‌بینیم برسند باید در یک پروسه طولانی چندین ماهه قرار بگیرند.

بیشتر بخوانید: ارزان‌ ترین روش ساخت ویلا ؛ با کمترین هزینه بهترین ویلا را داشته باشید

سخن آخر!

در این مقاله سعی کردیم تمامی نکات مهم مراحل ساخت ویلا را بررسی کنیم. در نهایت میتوان گفت که اگر قصد دارید ویلای رویایی خودتان را داشته باشید بهتر است از متخصصین این کار اطلاعات لازم را بگیرید‌. چون همانطور که گفته شد ورود به این بازارکار با اطلاعات کم میتواند باعث بالا بردن هزینه و ضرر‌های متعدد شود. بنابراین قدم گذاشتن در این راه بدون کمک‌ گرفتن از مهندسین باتجربه و متخصص ریسک بزرگی برای شما خواهد بود. اگر قصد دریافت مشاوره و شروع ویلاسازی را دارید، همکاران ما در میلاد مسکن آماده ارائه انواع خدمات مشاوره‌ای و ساخت و ساز برای شما عزیزان هستند. برای تماس با ما کافیست یکی از راه‌های ارتباطی موجود در وب‌سایت را انتخاب کنید.